Ce reprezintă materialul nețesut?
Înainte să menționez care sunt avantajele pungilor din material nețesut pentru mediul înconjurător, este important să înțelegem componența și caracteristicile acestui material.
Așadar, materialul nețesut reprezintă un produs flexibil și poros din polipropilenă, ce nu conține fire întrețesute, dar are o structură internă organizată. Aceste țesături se realizează prin întrunirea fibrelor printr-un procedeu termic, chimic sau mecanic, astfel, combinându-se într-un material coeziv.
În urma interzicerii utilizării pungilor din plastic cu scopul de a reduce poluarea mediului cu plastic, pungile din material nețesut au devenit o alternativă importantă în domeniul comerțului.
Durabilitatea unei țesături rezidă în reciclabilitatea și reutilizarea acesteia, ceea ce este caracteristic pungilor din material nețesut.
Pungile din polipropilenă nețesută sunt reutilizabile pentru perioade foarte lungi, acestea fiind foarte rezistente la sfâșiere și rupere, în comparație cu pungile fabricate din alt tip de material.
Polipropilena este un material reciclabil, la fel sunt și pungile din polipropilenă nețesută. Dacă pungile se uzează după o perioadă îndelungată de utilizare, atâta timp cât acestea sunt colectate și sortate corespunzător, puteți fi siguri că pungile vor urma un proces de reciclare și vor da viață unui nou articol.
Merită de menționat și faptul că descompunerea unor materiale sintetice poate dura aproximativ 400-500 de ani, emanând substanțe dăunătoare în mediul ambiant. Însă, polipropilena și polipropilena nețesută se degradează într-un termen de 30 de ani, ceea ce este mult mai satisfăcător și acceptabil pentru mediul înconjurător. Deși degradarea acestora eliberează unele toxine în aer sau în sol, aceste substanțe sunt mai inofensive și mai ușor de gestionat în comparație cu alte tipuri de materiale plastice.